Sarajevo u Zenici dočekuje Tuzla City

08. 08. 2022 - 15:37 | Drugi pišu >> Fudbal

Nogometaši Sarajeva u srijedu igraju zaostali meč 1. kola m.tel Premijer lige u kojem će na zeničkom Bilinom polju ugostiti Tuzla City, a Bordo klub je odredio i cijene ulaznica za ovaj susret.

Zbog rekonstrukcije terena na stadionu "Asim Ferhatović Hase" Sarajevo će narednih nekoliko mečeva igrati na zamjenskom stadionu za koji su izabrali Bilino polje, što je sigurno velika šteta s obzirom da su u prva dva domaća meča na Koševu imali prosjek od gotovo 9.000 gledalaca.

Ipak, s obzirom na izvanredne igre i sjajno otvaranje sezone, očekuje se da Sarajevo i na Bilinom polju ima veliku podršku, počevši od susreta sa Tuzla Cityjem.


U cilju da navijačima olakša odlazak u Zenicu, Uprava Bordo kluba je odredila popularne cijene ulaznica koje su 50 posto niže od uobičajenih - 6 KM za zapadnu i 3 KM za sjevernu tribinu.
"Ulaznice se mogu kupiti po 50 posto nižoj cijeni Bordo fan shopu ili online na zvaničnoj stranici kluba. Prodaja ulaznica vršit će se i ispred stadiona Bilino polje dva sata prije početka meča, odnosno od 18 sati.

Djeca do 7 godina mogu ući besplatno u pratnji osobe koja ima važeću ulaznicu ili sezonsku. Djeca do 14 godina mogu ući besplatno uz bijelu člansku ulaznicu", saopćeno je s Koševa.

Utakmica Sarajevo - Tuzla City igra se u srijedu na Bilinom polju s početkom u 20 sati.