Sergej Jakirović: Ne idemo u Kazahstan da branimo gol, već da postignemo još koji pogodak i prođemo dalje

09. 08. 2022 - 08:33 | Drugi pišu >> Fudbal

Trener Plemića i njegovi izabranici sa nestrpljenjem očekuju susret protiv Tobola

Trener Zrinjskog, Sergej Jakirović, uoči revanš utakmice trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Tobola, koja je na rasporedu u četvrtak od 16 sati po našem vremenu, govorio je za zvaničnu klupsku televiziju.

‘‘Očekujem tešku utakmicu i agresivnog domaćina. Vjerovatno će od prve sekunde krenuti po pogodak, a mi moramo odgovoriti na isti način. Moramo biti čvrsti kao u prvoj utakmici i pokazati gard koji smo pokazivali i u Kišinjevu i u Tirani. Idemo ne da se odbranimo, nego da postignemo pogodak i prođemo dalje‘‘, poručio je Jakirović.

Šampion BiH neće biti kompletan u ovom meču. Nedostaju Ćorluka, Memija i Mandić, ali trenera Plemića ova situacija ne brine. Kako kaže, zamjene su spremne i ne sumnja da će dati sve od sebe da nadomjeste pomenutu trojku.

‘‘Imamo poteškoće na oba boka. I Ćorluka i Memija su naši standardni igrači, koji su participirali sve ove utakmice i tu ćemo morati naći rješenje kako bismo bili stabilni. Imamo dva plana, a u četvrtak ćemo odlučiti koji ćemo koristiti. Ne sumnjam da će igrači koji dobiju priliku biti dobri isto kao i oni koji nedostaju‘‘, kazao je Jakirović.

Tobol je duel u Mostaru počeo sa trojicom u defanzivi, da bi nakon primljenog gola promijenio formaciju i zaigrao onako kako većinom igra.

‘‘Tek kad su primili gol, okrenuli su se svojoj standardnoj formaciji 4-3-3, tako da očekujem da će u revanšu od početka igrati tako. Vraća im se Kairov, koji je baš, baš dobar igrač‘‘, poručio je Jakirović.