Otmičar napao ženu sa troje djece, uslijedio je herojski čin 16-godišnjeg šampiona!

09. 08. 2022 - 12:03 | Drugi pišu

Hrvač tinejdžer počinio je herojski čin nakon što je uhvatio čovjeka koji je navodno pokušavao oteti više djece u Novom Meksiku (SAD).

Kompletna priča se desila prije dvije godine kada Daniel Arroyo Beltranprišao ženi koja je upravo izašla iz autobusa Greyhounda sa svoje troje djece (1, 2 i 9 godina).

Zatim je zgrabio dvogodišnjaka za ruku i rekao majci da mu da svoju djecu. Sudski dokumenti govore da je majka potom udarila Beltrana nogom, koji je zatim udario majku šakom u glavu, zbog čega je pala unatrag na svoje najmlađe dijete koje je bilo vezano u nosiljci na leđima.

Beltran je optužen da je zatim napao više prolaznika koji su pokušali uskočiti. Majka je uspjela ući u prodavaonicu benzinske pumpe, dok je drugi muškarac držao zatvorena vrata kako bi spriječio njenog navodnog napadača.

No tada je Beltran navodno uspio srušiti čovjeka tako što je nasilno otvorio vrata, navodno ga je potom udario šakom u lice.

Prema svjedocima, Beltran je zatim trčao po prodavnic vičući "Daj mi djecu", navodno udarivši dvije druge žene u lice dok su se majka i njena djeca skrivali u sobi za zaposlenike.

Dok se sve to događalo, 16-godišnji Canaan Bower točio je benzin u svoj kamion preko puta. Primijetio je metež i dovezao se. Dok je on stigao, tučnjava se preselila u prodavnicu.

Svjedoci kažu da je Bower tada uhvatio navodnog napadača i davio ga, zadržavši ga tamo do dolaska policije. Kompletan snimak pogledajte ovdje.

Bower možda ne radi u policiji, ali nije ni prosječan tinejdžer na ulici s obzirom na njegove hrvačke sposobnosti. Ima nekoliko medalja sa takmičenja u svojoj srednjoj školi, dok je uspješan i na državnom nivou.

Čini se da je navodni napad bio nasumičan, jer nije bilo dokaza da su se osumnjičenik i majka susreli prije tog incidenta. Beltran je optužen za otmicu, dvije točke za zlostavljanje djece i završio je na višegodišnjoj robiji.


Sportsport.ba