U Manchester United škripi na sve strane pa im je Rio Ferdinand predložio napadača

09. 08. 2022 - 16:08 | Drugi pišu

U prvom kolu nove premierligaške sezone Manchester United doživio je neočekivan domaći poraz od Brightona rezultatom 2:1.

Turbulentnu sezonu imao je Manchester, pa je ostao bez Lige prvaka, a na mjesto novog menadžera imenovan je Erik ten Hag, dokazano trenersko ime iz Ajaxa. No, ni Ten Hag nije dovoljan da se ekipa najzad počne ponašati (čitaj: igrati) u skladu sa svojom tradicijom i svojom prošlošću, koja je zaista velika i impresivna.

Brighton je na Old Traffordu otvorio stare rane, Manchester United još nije onaj pravi, a legenda ovog kluba Rio Ferdinand nudi zanimljiv transfer, odnosno predlaže kupovinu nekadašnjeg napadača Crvenih vragova.

"Ako United traži rezervnog napadača, ne bi pogriješio da ga uzme Dannyja Welbecka"rekao je Ferdinand.

Englez je čak pokušao istaknuti ulogu koju bi Welbeck mogao imati u timu.

"Neka mu kažu: 'Igrat ćeš 15-20 utakmica u sezoni, ti ćeš zamijeniti Cristiana'. To bi ekipi dalo više kretanja, slobodan prostor za igrače poput Bruna Fernandesa", dodao je Ferdinand.

Welbeck je bio član Uniteda od 2008. do 2014. godine, s tim da je bio na posudbana u Prestonu i Sunderlandu.

Ukupno je za United odigrao 142 utakmice u svim takmičenjima te je postigao 29 golova uz 21 asistenciju.

Što se tiče Ten Hagovog sastava, tokom ljetnog prozora klub s Old Trafforda doveo je samo jednog ofenzivca - Christiana Eriksena. Osim njega, Anthony Martial vratio se nakon posudbe iz Seville. Klub su napustili Edinson Cavani, Juan Mata, Jesse Lingard, Paul Pogba i Andreas Pereira.

Budućnost Cristiana Ronalda je u zraku. Portugalac je ušao s klupe protiv Brightona u nedjelju, ali i dalje se govori da želi da ode i on to ne krije, samo je pitanje postoji li adekvatan tim za njega. Ten Hag je više puta rekao da računa na Ronalda i da želi da ostane, pa ćemo vidjeti kakav će na kraju biti epilog svega.


Sportsport.ba