Dušan Tadić lakše povrijeđen u obračunu s pljačkašima: Nisu se dobro proveli u pokušaju pljačke

10. 08. 2022 - 09:32 | Fudbal

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić (33) lakše je povrijeđen u obračunu s pljačkašima.

Kako navode nizozemski mediji, 33-godišnja zvijezda Ajaxa iz Amsterdama opljačkana je prije nekoliko dana u blizini svoga doma, a došlo je i do fizičkog obračuna s pljačkašima.

Dok je putovao kući u večernjim satima Tadića su presrele dvije osobe na motoru. Došlo je do sukoba u kojem je reprezentativac Srbije zadobio lakše povrede.

Lopovi su naravno znali koga pljačkaju. Cilj je bio skupocjeni sat i ostale vrijednosti koje je kod sebe imao reprezentativac Srbije, no nije im sve lagano išlo.

Dušan je u jednom trenutku uspio jednom od njih da otvori kacigu i da ga udari. Tada je uspio i da ode s mjesta nesreće i očigledno je uspio da spasi vrijednosti koje je imao u automobilu.

Nizozemski mediji tvrde da se sve ovo dešavalo u noći s 27. na 28. august. Nekoliko dana kasnije Tadić je bez problema odigrao meč Superkupa Nizozemske protiv PSV Eindhovena i u tom meču mu je ruka bila zamotana.

Vijest da je bio žrtva pokušaja pljačke i da se sukobio s lopovima pojavila se tek danas, a Tadić je očigledno uspio da se odbrani u ovom napadu.

Pljačke bogataša postale su ozbiljan problem u Amsterdamu. Posebnu su na meti fudbaleri koji često znaju ostati bez skupocjenih satova.

Ovog puta pljačkaši su naletjeli na pogrešnog. Tadić im nije dozvolio da on postane nova žrtva i očigledno su oni otišli praznih ruku, a jedan od njih je dobio i šaku u lice.

Dušan Tadić je od 2018. godine član velikana iz Amsterdama. Postao je neizostavan član ovog kluba za kojeg je postigao 92 gola u 196 odigranih utakmica.