Saga je okončana

RUKOVODSTVO BARCELONE RAMADANIJU SAOPŠTILO ODLUKU O PJANIĆU: Više nema dilema oko njegove budućnosti!

10. 08. 2022 - 16:34 | Fudbal

Za Miralema Pjanića je i ovo ljeto bilo neizvjesno.

Dok je prošle godine strepio u kojem klubu će nastaviti karijeru nakon što ga je Ronald Koeman otpisao sada se situacija promijenila.

Pjanić je uvijek bio neupitna klasa, pokazivao je to u Romi i Juventus, ali u prvom mandatu u Barceloni mu to i nije pošlo za nogom.
Ipak, odlučio je da pokaže svoj kvalitet, uradio je ekstremne indvidualne pripreme i može se reći šokirao Xavija, u pozitivnom smislu naravno, te je sada spreman za najveće izazove.

Bh. reprezentativni veznjak je bio zaista fantastičan tokom pripremnog perioda pa i ne čudi zašto su Barceloni odlučili da ga zadrže.

Pjanićevu sudbinu je direktno u lice Faliju Ramadiniju saopštilo rukovodstvo Barcelone na potpisu održanom u ponedjeljak.

Svjestan je Xavi da je Pjanić na poziciji defanzivnog veznog jedina prava zamjena za Sergija Busquetsa zbog čega je i odlučeno da ostane u ekipi.

Na toj poziciji je isprobavan i Nico Gonzalez, ali mladi veznjak nije zadovoljio pa će on karijeru nastaviti u Valenciji što će biti potvrđeno i u narednim danima.

Ova vijest sigurno stiže i kao veliko olakšanje za Mireta kojem je definitivno pao kamen sa srca nakon lošeg perioda forme u klupskom fudbalu.

Pjaniću je sada preostalo da se maksimalno fokusira na teren i da strpljivo čeka svoju šansu koja će doći pošto Barcelonu očekuje veliki broj utakmica u La Ligi, Kupu Kralja i Ligi prvaka.