BOLJA FINANSIJSKA SITUACIJA: Bh. košarkaši putuju u Estoniju

10. 08. 2022 - 20:01 | Košarka

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine putovat će u Estoniju na pripremni turnir pred kvalifikacije za Mundobasket.

To je danas u razgovoru za N1 potvrdio selektor bh. tima Adis Bećiragić.

"Bili smo u jednom momentu spremni zbog loših avionskih veza da otkažemo taj turnir iako bi bio veliki problem. Nismo znali šta bi bio veći problem. Nezgodni letovi su bili jer bi dvije noći neprespavali. Ali srećom sve se završilo kako treba i mislim da je ovo sve to relativno dovoljno da budemo spremni za kvalifikacione utakmice protiv Crne Gore i Francuske", poručio je selektor Bećiragić.Podsjetimo, prethodnih sedmica se često govorilo o finansijskim problemima Košarkaškog saveza zbog kojih je čak i nastup na prvenstvu Europe bio pod znakom pitanja.

Selektor bh. tima govorio je i o Jusufu Nurkiću:

"Zaista sam zadovoljan, hvala igračima i njemu da se to što prije uklopi. On je profesionalac, svjestan je svega. Brzo uči i ulazi u sistem. Nadamo se da ćemo do utakmica maksimalno to završiti", rekao je Bećiragić.

Bh. tim će poslije kvalifikacionih utakmica protiv Crne Gore i Francuske nastupiti na Eurobasketu. U grupi smo s Litvanijom, Slovenijom, Francuskom, Njemačkom i Mađarskom.

Izvor:Radio Sarajevo