Trevor Bryan

Najavljivao je VELIKU KARIJERU I RUŠENJE SVIH, pa doživio nokaut koji će mu završiti karijeru

05. 11. 2023 - 15:02 | Borba >> Boks

Nekadašnji WBA šampion svijeta teške kategorije Trevor Bryan brutalno je nokautiran od Cassiusa Chaneyja u sedmoj rundi borbe koja se održala u Miamiju. 34-godišnjak je ovim vjerovatno završio ozbiljnu priču što se tiče teške kategorije i njegovih ambicija. Bryan je potpuno domoliran u ovoj borbi. Chaney je dominirao, slao je protivnika na pod u drugoj rundi, ali ovaj je uspio ustati i nastaviti borbu.

Udarci koje je primao bili su izuzetno teški, da bi na kraju u sedmoj rundi uslijedio težak nokaut i nesretni Bryan je završio priču u ovom meču. Ovaj 34-godišnjak donedavno je držao pojas WBA Regular prvaka teške kategorije. Najavljivao je pohod na tron svjetskog boksa, ali se poprilično precijenio. Titulu je izgubio od prvog ozbiljnijeg borca koji se pojavio Daniela Duboisa. Borba protiv Chaneyja dokaz je da Bryan uopšte nije kvalitet kojim se predstavljao svijetu boksa, ali i da danas svako može postati kakav-takav šampion svijeta.

Njemu je ovo drugi poraz i sada je na omjeru od 22-2, no definitivno je potvrđeno da nije kalibar za velike stvari bez obzira što je držao pojas WBA prvaka.

S druge strane Cassiusu Chaneyju je pobjeda nad Bryanom dosad najveći skalp u profesionalnoj karijeri u kojoj ispred sebe nije imao neka poznata imena iz svijeta boksa. Ovaj 36-godišnjak je odradio ukupno 24 borbe, ovo mu je bila 23. pobjeda, a poraz mu je nanio George Arias podijeljenom odlukom sudija u decembru 2021. godine.

Teško je međutim vjerovati da i on može ostvariti neki veći rezultat u karijeri jer je dosta teškaša koji su po kvalitetu ispred njega.