Teškaši će da drhte jer stiže 'Bosanski čelik' : Ahmed Krnjić ulazi u svijet boksa

16. 01. 2024 - 14:59 | Borba >> Boks

Fenomenalni bh. borac Ahmed Krnjić (26) odlučio je ući u svijet boksa. Uspješni kickboxer zvanični debi upisat će 27. januara u Njemačkoj, a protivnik mu je tursko-njemački bokser Sinan Ozsahin. Ahmed Krnjić izgradio je veoma uspješnu karijeru u svijetu kickboxinga. Trenutno je WAKO Pro K-1 i Senshi prvak Evrope i imao je plan napasti pojas u velikoj ONE Championship organizaciji.

Međutim, kako ONE Championship ne šalje signale ozdravljenja, te juri prema ponoru, Krnjić ih više ne želi čekati i odlučio je da se okuša i u boksu.

Debi će 26-godišnji borac iz Bosne i Hercegovine imati već 27. januara u Kolnu, a protivnik mu je tursko-njemački bokser Sinan OzsahinNi 27-godišnji Turčin nema previše profesionalnog iskustva. Ovo će mu biti drugi meč, a u prvom nastupu je prekidom u drugoj rundi savladao borca iz BiH Aleksu Kesića (0-9).

Ipak, pred njim je sada potpuno različita vrsta zvijeri. 'Bosanski čelik' je ozbiljan udarač i nema dileme da će mu Ahmed pružiti borbu kakvu dosad nije imao.

Podsjetimo, Krnjić je u kickboxing karijeri na omjeru od 13 pobjeda i samo dva poraza.

Krnjić dobio ogromnu podršku

'Bosanski čelik' je dobio ogromnu podršku pred svoj bokserski debi.

Među onima koji su se javili je i WBA Interkontinentalni prvak Agit Kabayel (24-0), koji je nedavno u Saudijskoj Arabiji brutalnom izvedbom srušio ruskog diva Arslanbeka Makhmudova.

"Idemo šampione", poruka je Kabayela Krnjiću, a tu je još dosta poruka podrške od poznatih lica s borilačke scene.Kabayel je dobro upoznat s kvalitetama fantastičnog bh. borca. Zajedno su radili u proteklim mjesecima i svi jedva čekaju vidjeti kako Ahmed izgleda u boksu.

 

(sportsport.ba)