NEOČEKIVANI GOST: Florentino Perez posjetio Luku Dončića u Dallasu i obavio prijateljski razgovor s njim

27. 04. 2024 - 13:48 | Druga strana sporta

Predsjednik madridskog Reala Florentino Perez je posjetio jednu od najboljih regionalnih košarkaša Luku Dončića u Dallasu.
Naime, treća utakmica doigravanja za prvaka NBA lige između Dallasa i LA Clippersa je imala neočekivanog gosta budući da je susret uživo posmatrao predsjednik Los Blancosa Florentino Perez.

46676a06-6e09-41d2-a60e-fec117fa9ae2

Perez je posjetio SAD i došao posjetiti nekadašnjeg košarkaša Kraljeva koji je meč okončao sa 22 poena, deset skokova i devet asistencija.Prije početka zagrijavanja, Dončić je pozdravio Pereza nakon čega su razgovarali prije nego li se Slovenac ponovo vratio zagrijavanju.

Na kraju utakmice, dvojac je ponovo razgovarao, a rastanak je morao pričekati zbog medijskih dužnosti koje je Slovenac morao ispuniti."To objašnjava veličinu Real Madrida. Nevjerovatno je da me Florentino dolazi vidjeti u utakmici doigravanja. Mnogo sam mu zahvalio što je došao. Nevjerovatno je da je ovdje", rekao je Dončić nakon utakmice.

Inače, Dončić je uvijek isticao simpatije prema Realu te na društvenim mrežama komentariše ili objavljuje fotografije bivšeg tima. Mavericksi su posjetili Madrid u predsezoni, a Dončić je bio ključni zagovarač da se taj posjet ostvari.

(klix.ba)