BRAZILSKU LEGENDU SAIGRAČI OTJERALI SA TRENINGA: Bio je najbolji na svijetu, a klub mu sve dopuštao!

30. 04. 2022 - 15:53 | Vremeplov

Dobro se zna da nije volio da trenira, čak su mu klubovi i to dopuštali, a gest saigrača je posebna priča.

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinjo nije obožavao da trenira ni dok je bio na vrhuncu karijere i nosio dres Barselone, a kasnije su to saznali i drugi klubovi u kojima je igrao. Kao član meksičkog Keretara igrao je finale tamošnjeg plej-ofa i postao miljenik svih u klubu, iako je imao dozvolu kluba da uopšte ne trenira ponedeljkom!

Ovo je u jednom podkastu otkrio čovek koji je tada bio na direktorskoj funkciji u klubu, a ispričao je i anegdotu sa jednog treninga na kojem se Brazilac ipak pojavio. Iako su ga saigrači u tom klubu obožavali, ubrzo su ga otjerali kući sa terena.

Sve se dešavalo tokom sezone 2014/15, kada je Ronaldinjo već bio na zalasku karijere,

"Rad sa Ronaldinjom bio je posebno iskustvo. Najteže mi je bilo da shvatim kako on uopšte ne želi da trenira ponedeljkom. Bio je sretan samo dok igra fudbal, pa na treninge ponedeljkom nije dolazio. Nekada to nisu razumeli ni njegovi saigrači, pa smo pravdali izostanke drugim obavezama - govorili smo da mora da snima reklame", ispričao je Hoakin Beltran, nekadašnji meksički fudbaler.

I bez treninga Ronaldinjo je bio majstor na terenu, pa su saigrači tokom sezone počeli da ga obožavaju.

Naravno, sa njim je uvijek bilo zabavno - fudbal je igrao na specifičan način, a van terena maksimalno uživao. To je bio stil na koji su se i oni lako navikli, a pošto je ekipi išlo veoma dobro, ostatak svlačionice je zaključio da ništa ne treba da se mijenja.

"Počeli su da shvataju njegove potrebe, a on je postao najbolji igrač u Meksiku. Zbog toga mu je bilo lijepo u klubu. Jednom se pojavio i na treningu u ponedeljak, ali su ga ostali igrači otjerali kući. Igrači su vikali na njega da ode, pitali su ga zašto je uopšte dolazio. Bili su sujeverni, mislili su da će se rezultati pokvariti ukoliko ostane na treningu. Spakovao se i otišao", objasnio je Beltran u emisiji, prenosi MONDO.

Nakon avanture u Meksiku koja je trajala samo godinu dana, Ronaldinjo je potpisao za Fluminense, da bi do kraja karijere odigrao i dvije futsal sezone u Indiji. U bogatoj karijeri najviše se pamte njegove partije iz Barselone, a igrao je još za Gremio, PSŽ, milan, flamengo i Atletiko Mineiro.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 97 mečeva uz 33 gola, a sa nacionalnim timom je osvojio Kopa Ameriku 1999. i Svjetsko prvenstvo 2002. godine.