Dugo ga nema u oktagonu

MCGREGOR NAJAVIO " NAJVEĆI POVRATAK U HISTORIJI SPORTA": Evo kad se vraća

10. 08. 2022 - 17:10 | Borba >> MMA

UFC superzvijeda Conor McGregor nagovijestio je da je blizu povratka u oktagon nakon što je objavio video s kompilacijom nekih od njegovih najboljih MMA trenutaka.

McGregor je objavio video na društvenim mrežama, a u opisu je najavio da je riječ o najvećem povratku u historiji sporta. Detalja o njegovom povratku u oktagon zasad nema, a nedavno su se pojavile infromacije da će Irac debitovati u Hollywoodu, preciznije, u akcionom filmu "Road House" uz Jakea Gyllenhaala.
Kada će se Conor vratiti borbama, zasad nije poznato, ali su se neki borci već istakli kao mogući protivnici. Charles Oliveira je otvoreno rekao da bi se radije borio s McGregorom za upražnjenu šampionsku titulu u lakoj kategoriji, ali je uparen s ruskom zvijezdom Islamom Mahačevim.

"Nisam želio ovu borbu, svi to znaju. Želio sam veliku isplatu od druge borbe (McGregor). Međutim, svi znaju da sam uposlenik UFC-a i od toga ne možete pobjeći. Pokušali smo pregovarati na sve načine", izjavio je Oliveira.

Sjajni Michael Chandler je također pokazao želju da se bori s McGregorom, ali je priznao da je Irac zaslužio status koji mu omogućava da bira s kim će se boriti.

"Ozbiljan sam za borbu protiv Conora. Teško ćete naći nekoga ko ne misli da sam ja jedan od najuzbudljivijih boraca na planeti. Dokazao sam to nekoliko puta. Conoru treba velika borba da privuče gledatelje, a proda pay-per-view. On je zaslužio da ima opcije, ikona je borilačkog sporta i jedna od najvećih zvijezda na svijetu. Zaslužuje da donosi svoje odluke kad to poželi", rekao je Chandler.

McGregor je već dugo van oktagona nakon što je u borbi s Dustinom Poirierom 2021. godine slomio nogu.

Izvor: Klix