ZAVRŠNI MASTERS

KAKAV TENIS, NOVAK NIJE S OVE PLANETE! Đoković je apsolutno NEUNIŠTIV, ostavio je dramu iza sebe i plasirao se u finale Torina

19. 11. 2022 - 16:18 | Tenis

Srbijanski teniser Novak Đoković prvi je finalista završnog Mastersa u Torinu gdje se plasirao pobjedom protiv Taylora Fritza rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (5) i 7:6 (6).

Đoković je iza sebe ostavio traumatičnu situaciju. Sinoć je zbog umora imao velike probleme u meču protiv Daniila Medvedeva, a kasnije i slavio u tri seta. Međutim, sve je to ostavilo posljedice pa je srbijanski teniser teško disao u finišu meča i zabrinuo svoje navijače.

Govorio je o tome i nakon meča, ali je danas skupio snagu i odigrao novi triler, i to na visokom nivou i preokretom u drugom setu došao do sigurnog trijumfa.

Đoković i Fritz su krenuli u meč dobrim servisima, ali je onda srbijanski teniser napravio break u petom gemu i poveo rezultatom 3:2. No, kada se činilo da ima dovoljnu prednost, Fritz se odmah vraća i prvi set odlazi u tie-break.

Taj gem odlučen je nevjerovatnim napadom iz forehanda na servis Fritza na prvoj set-lopti. Đoković je pogodio samu liniju za delirij u dvorani.

Drugi set činio se kao da će lako pripasti Fritzu koji je od starta imao break. Međutim, Đoković mu ga oduzima na 5:4 i ponovo set odlazi u tie-break.

Ponovo se tu bolje snalazi Đoković za veliku pobjedu i plasman u finale završnog Mastersa gdje će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Caspera Ruuda i Andreja Rubljova.