Zlatko Dalić reagovao na psovku i izjavu selektora Kanade: Takve stvari...

24. 11. 2022 - 10:59 | Drugi pišu

Selektor nogometne reprezentacije Kanade John Herdman bio je prepun samopouzdanja unatoč porazu njegove selekcije od Belgije u meču 1. kola grupne faze Svjetskog prvenstva rezultatom 1:0, rekavši kako će njegovi igrači "sje*ati" Hrvatsku u narednom susretu.

Kanada se odlično predstavila u prvom meču na Mundijalu i bili su znatno bolji tim od favorizovane Belgije, uz to su promašili i penal na početku utakmice, ali su ipak doživjeli poraz i sada se okreću utakmici protiv Hrvatske.

Njihov selektor John Herdman prozvao je Hrvatsku uoči utakmice koja se igra u nedjelju, a podsjećamo, Hrvati su u prvom susretu remizirali sa Marokom rezultatom 0:0.

"Rekao sam igračima da pripadamo ovdje i kako ćemo sje*ati Hrvatsku. Vrlo je jednostavno", rekao je on pa nastavio:

"Ponosan sam na igru moje ekipe. Samo se trebamo držati zajedno i vjerovati u uspjeh. Naši navijači su također bili nevjerovatni, nije ih bilo mnogo, ali su donijeli živost na stadion. Moji igrači su ih učinili ponosnim."

Nakon svega, oglasio se i selektor Hrvatske Zlatko Dalić koji je rekao da ih takva izjava može samo motivisati.

"Gospodin se tako izrazio i to je njegovo pravo. Neću se previše osvrtati na to, mi moramo pričati na terenu, a ne van njega. Svako ima svoj način izražavanja. Ne znam samo koliko je fino reći nešto tako, a također ću pričati s igračima o tome. Takve stvari nas samo mogu motivisati", rekao je Dalić.

Nakon prve utakmice, Belgija je prva u grupi s tri osvojena boda, Hrvatska i Maroko imaju po bod, a Kanada je bez bodova.