KO BI REKAO Radikalan potez uprave Juventusa se dogodio

28. 11. 2022 - 22:30 | Drugi pišu

Svi članovi uprave Juventusa, uključujući predsjednika Andreu Agnellija, podnijeli su ostavke uoči vanredne skupštine, prenijeli su italijanski mediji.

Bianconeri su zabilježili rekordan gubitak od 254,3 miliona eura za period 2021-2022, a njihova skupština dioničara koja je trebala biti održana 23. novembra odložena je za 27. decembar.

Navijači su već neko vrijeme nezadovoljni poslovnim potezima, ali i rezultatima kluba, te su na kraju čelnici najvećeg italijanskog kluba odlučili da se povuku.

Osim Agnellija, Pavel Nedved, Maurizio Arrivabene, Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Kathryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia i Suzanne Heywood su dio upravnog odbora Juventusa, ali očekuje se da će izvršni direktor Maurizio Arrivabene ostati u klubu i preuzeti kontrolu nad Juventusom dok se nova struktura upravnog odbora finalizira u narednim mjesecima.

Agnelli je postao predsednik Juventusa 2010. godine, a pod njegovim vodstvom klub je osvojio devet uzastopnih titula.
J
uventus je prošle sezone završio na četvrtom mjestu u Seriji A, a na pauzu pred Svjetsko prvenstvo ušao je kao trećeplasirani, sa deset bodova zaostatka za vodećim Napolijem.