IRANAC ZAPLAKAO U KATARU, PA ZAGRLIO AMERIKANCA: Ova scena pokazuje zašto toliko volimo fudbal! (VIDEO)

30. 11. 2022 - 12:32 | Ostali sportovi >> SP u Kataru

Zagrljaj Entonija Robinsona i Ramina Rezaeiana će se prepričavati!

Velika je napetost vladala pred meč Irana i Sjedinjenih Američkih Država na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nije tu na kocki bio samo prolaz dalje, već i rivalstvo između dvije države, dva sistema, dvije ideologije. 

Decenijama, još od pada režima šaha Reze Pahlavija podržanog od strane Sjedinjenih Američkih Država država koja se tada nazvala Islamska Republika Iran sukobljava se sa SAD, pa je utakmica u kojoj su Amerikanci na kraju pobijedili golom Kristijana Pulišića bila meč visokog rizika!

Ipak, fudbal je na kraju ponovo pokazao da je iznad svih podjela i sukoba, a na kraju meča smo vidjeli zaista dirljivu scenu. Jedan od heroja pobjede Irana nad Velsom Ramin Rezaeian nije mogao da zadrži suze nakon poraza i šeste eliminacije Irana u grupnoj fazi Mundijala.

Njegove suze je vidio lijevi bek Amerike i saigrač Aleksandra Mitrovića u Fulamu Entoni Robinson i probao je da ga utješi. Zagrlio ga je, a njihov susret i zagrljaj obišao je svijet. Pogledajte taj momenat OVDJE.

Na kraju su Amerikanci zakazali duel sa Holandijom u subotu od 16 časova, dok je u drugom za sada zakazanom paru osmine finala u nedelju od 20 časova spreman susret Engleske i Senegala. 

(MONDO)