MUNDIJAL U KATARU

SELEKTOR BELGIJE LJUT KAO RIS: "Žrtve smo tračeva i lažnih vijesti!"

30. 11. 2022 - 23:35 | Drugi pišu >> Fudbal

Hrvatska i Belgija u četvrtak od 16 sati u izravnom duelu odlučuju o putniku u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Press konferenciju reprezentacije Belgije odradili su selektor Roberto Martinez i Timothy Castagne.

“Dopustili smo da nas malo previše vode lažne vijesti i kritike vanjskog svijeta. Zapanjujće je vidjeti kako se neki mediji u Belgiji priključuju valu lažnih vijesti. Čini se da je njihov lov na tračeve važniji od mira. Sada moramo gledati sebe i ne slušati previše buku koja dolazi izvan kampa”, započeo je Martinez.

Osvrnuo se na situaciju s Romeluom Lukakuom.

“Lukaku je važan za nas, posebno sada kada smo u ovoj zoni istine. Kada on igra na poziciji napadača, momčad može igrati jako direktan nogomet. On je lider u našoj ekipi“, rekao je Martinez pa je progovorio o krtici u reprezentaciji:

“Ne znam odakle ta priča, no kao novinar ne bih ulazio u to. Radije bih podržao svoju zemlju nego je rušio. Osoba koja je pustila ovu lažnu poruku u javnost je gledala samo svoju korist. Bio je to briljantan potez u tom kontekstu, ali i ozbiljan autogol za državu.”

Martinez je priznao da nisu očekivali ‘samo’ tri boda iz prve dvije utakmice.

“Jasno je da nismo postigli rezultate koje smo zamišljali na početku. Ovo su trenuci iz kojih možemo izaći jači kao ekipa. Moramo zgrabiti svoju drugu priliku s obje ruke“, zaključio je izbornik Belgije.

Novinarima se obratio i Timothy Castagne.

“Imali smo dobru raspravu u ponedjeljak. Bilo je važno obaviti taj razgovor, no ne bih to nazvao kriznim sastankom. Već ste na treningu mogli vidjeti da je sve bolje. Sutra ćemo dati sve za sebe i za našu zemlju. Borit ćemo se jedan za drugoga i uvjeren sam da ćemo pobijediti. Vjerujem da imamo kvalitetu“, rekao je Castagne pa dodao:

“Nismo mi bili u tako dubokoj rupi kao što mislite. Sve te događaje nakon utakmice je napuhao vanjski svijet. Bilo je dosta kritika na naš račun i želimo se tome suprotstaviti na terenu. Možda smo jednostavno previše bili zauzeti negativnim stvarima zbog kojih smo izgubili samopouzdanje. U svakom slučaju, sada je nestalo puno nedoumica.”

Otkrio je i što su krivo napravili u prve dvije utakmice.

“U prve dvije utakmice smo previše igrali tako da ne izgubimo i zato smo sada u problemima. Protiv Hrvatske na utakmicu idemo s mišlju da ćemo pobijediti“, zaključio je Castagne.