GERVONTA DAVIS

U NJEMU JE MALO VIŠE OD METAR I PO: Čuvaju ga zvijeri od 150 kg, a ponaša se kao da je najveći ikad

09. 01. 2023 - 21:28 | Borba >> Boks

Pojedini sportisti definitivno su uvjereni kako su istinske zvijezde širom svijeta, pa se tako bahate na nevjerovatne načine i poprilično su iritantni običnoj publici. Jedan od takvih je poznati američki bokser Gervonta Davis.

Gervonta Davis poznati je američki bokser i trenutni WBA šampion svijeta lake kategorije koji u karijeri još uvijek nije izgubio meč (28-0).

Ovaj 28-godišnji bokser protekle je noći lagano zaustavio Hectora Garciju. Završio je meč nakon devet rundi, no ono o čemu se priča je njegov poprilično bahati dolazak na meč.

Davis je poznat kao izuzetno bahata osoba i čovjek koji često zna završiti iza rešetaka zbog nasilja. Iako visok tek nešto više od metar i po (166 centimetara) izuzetno je eksplozivan i ima veoma kratak fitilj.

Zbog toga se mnogi ne žele 'zakačiti' s njim, a on se ponaša kao da je najveći bokser svih vremena. Njegovu bahatost mogli su vidjeti svi koji su pratili meč protiv Garcije.

Omaleni bokser opravdao je nadimak 'Tank'. Došao je na borbu u posebno dizajniranom automobilu koji je više ličio na tenk i nema dileme da je u njega uložio popriličnu cifru.

Također, Davis želi biti maksimalno siguran od bilo kakvih nepredviđenih okolnosti. Zbog toga ga čuvaju istinske 'zvijeri' od ljudi. Neki od njih su teški i preko 150 kilograma i brinu se za njegove potrebe i sigurnost.

Davis svojim stavom poprilično podsjeća na svog nekadašnjeg mentora Floyda Mayweathera. Sličnih su karakteristika i osobina, ali ovaj dečko je očigledno i mnogo više umišljen nego što bi trebao biti jer je zvijezda samo u SAD-u.

Gervonta je u karijeri ostvario svih 28 pobjeda, 26 nokautom, a najveći meč karijere zakazan mu je za 15. april u Las Vegasu gdje će mu protivnik biti dugogodišnji neprijatelj Ryan Garcia.

"Spreman sam za borbu. Uzet ću sedam dana slobodno i zatim se vratiti u dvoranu", poručio je 28-godišnji Davis koji je protekle sedmice proveo i noć iza rešetaka zbog nasilja u porodici.

Ova bi mu borba trebala biti i prva nešto veća isplata u karijeri. Dosad je dobijao siću za mečeve, pa je tako težak samo pet miliona dolara.

Kako se ponaša van ringa izgleda kao da je odavno prešao milijardu zarade, ali u realnosti su stvari sasvim drugačije.