KUP KRALJA

ŠPANIJA U ČUDU - ŠTA SE DEŠAVALO IZMEĐU ANCELOTTIJA I RODRYGA? Italijan otvoreno o sceni koja je iznenadila baš sve

20. 01. 2023 - 08:47 | Druga strana sporta

Real Madrid je velikim preokretom savladao Villarreal u Kupu Kralja s 3:2 iako je na poluvremenu zaostajao dva gola. Tim Carla Ancelottija tako je na nevjerovatan način ostvario plasman među osam najboljih timova u Kupu.

Real Madrid je fenomenalnim drugim poluvremenom uspio doći do pobjede nad Villarrealom (3:2) i to nakon što je imao dva gola minusa na poluvremenu.

Pažnju navijača kraljevskog kluba privukla je i scena iz 56. minute meča kada je trener Kraljeva Carlo Ancelotti odlučio iz igre izvesti brazilskog ofanzivca Rodryga.

Mladi Brazilac je nezadovoljan sjeo na klupu. Ancelotti je došao do njega i odlučio mu je reći nekoliko riječi upirući prstom prema svom igraču.

Mnogi su pomislili da je došlo do neke svađe između njih. Iskusni Italijan je nakon utakmice otkrio šta se dogodilo i sve je jako bizarno.

"Tenzije s Rodrygom? Nema tu ništa. Rekao sam mu da me sljedeći put ne zaboravi pozdraviti kad izlazi iz igre", rekao je Ancelotti o duelu s mladim fudbalerom svog tima.

Otkrio je legendarni Italijan i šta se dešavalo na poluvremenu pri rezultatu 2:0. Nikome nije padalo da odustaje.

"Igračima sam na poluvremenu rekao da se probude. Imali smo dovoljno karaktera da preokrenemo utakmicu. Sad će te i vi novinari morati da mijenjate izvještaje", nasmijao se zadovoljni Ancelotti.

Kraljevima nakon gostovanja kod Žute podmornice slijedi još jedno teško gostovanje u prvenstvu. Idu na San Mames kod ekipe Athletic Bilbaa.

Real je upravo porazom od Villarreala u prvenstvu (2:1) izgubio korak za najvećim rivalom Barcelonom u borbi za sam vrh tabele.

Madridski velikan trenutno je na 38 bodova iz 16 odigranih utakmica, a katalonski gigant ima tri boda više i očigledno nam slijedi veoma zanimljiv drugi dio sezone.