BRAZILAC U NEOČEKIVANIM PROBLEMIMA

TEŠKI DANI ZA BIVŠU ZVIJEZDU BARCELONE: Dani Alves preseljen iz jednog zatvora u drugi, cure novi zastrašujući detalji iz optužnice...

24. 01. 2023 - 12:35 | Druga strana sporta

Dani Alves više se ne nalazi u zatvoru Brians 1, već je zbog vlastite zaštite premješten u manji Brians 2, javljaju španjolski mediji. Alvesu prijeti zatvorska kazna u trajanju od 4 do 12 godina ako na suđenju bude proglašen krivim zbog silovanja djevojke (23), za što ga se tereti.

Brazilska legenda Barcelone i najtrofejniji nogometaš u povijesti navodno je 30. decembra prošle godine u noćnom klubu Sutton u Barceloni prisilio djevojku na odnos. Prvo je zahtijevao od nje da ga primi za međunožje. To je napravio dva puta, unatoč tome što mu je pružala otpor, a potom ju je navodno odvukao u WC u kojem ju je ošamario, bacio na pod...

Istražni sudija odredio je da Alves mora čekati suđenje u pritvoru, a mediji koji prate proces sad pišu o njegovom preseljenju. Tvrdi se da ono ne odudara od uobičajne prakse kada su u pitanju osobe Alvesovog profila.

Premještanje u manje objekte pomaže tome da se nad njima ima bolji nadzor, ali i da se lakše kontrolira odnos drugih zatvorenika prema takvim ljudima. Također, čuvari će u manjoj ustanovi moći lakše paziti što radi i sam nogometaš. Pokušaji samoozljeđivanja ljudi koji iza rešetaka dođu nakon života u slavi nisu rijetkost, podsjeća se.

Alves će imati svoj tuš i neće morati u red s ostalim zatvorenicima kod obavljanja higijene. Datum početka suđenja još nije poznat.