JOŠ IMA NADE Luis Enrique mu zabio nož u leđa, a sada je Ramos dobio vijesti koje mu tjeraju suze na oči

25. 01. 2023 - 11:25 | Drugi pišu >> Fudbal

Luis Enrique nedavno je dobio otkaz na klupi reprezentacije Španije nakon što se nije s Crvenom furijom proslavio na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Mnogi su mu zamjerili što je neke velike zvijezde izostavio sa spiska, a to se ponajviše odnosi na Sergija Ramosa koji je bio izuzetno razočaran takvom odlukom. Ipak, Ramos ni slutio nije da će se u svega dva mjeseca sve preokrenuti.

Španija je bila jedan od favorita iz sjene za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru, ali je Crvena furija potpuno podbacila i već u osmini finala senzacionalno je ispala nakon poraza od reprezentacije Maroka.

To je za Špance bio ogroman udarac jer su imali velike nade prije početka Mundijala, ali niko nije ni slutio da će tako rano završiti nastup u Kataru.

Nakon toga odlučeno je da Luis Enrique neće više biti selektor Španije jer se njegova eksperimentisanje sa spiskom nije isplatilo. Enrique je izostavio neke iskusne igrače i šansu je dao mladim fudbalerima što se nije ispostavilo kao najbolji potez.

U Španiji su mu najviše zamjerili što u Katar nije poveo Sergija Ramosa koji se vratio u formu i ove sezone je standardan u PSG-u.

Ramos za reprezentaciju nije igrao još od marta 2021. godine zbog problema s povredama, ali su svi očekivali da će ići na Mundijal. No, Enrique ga nije uvrstio na spisak što iskusnog defanzivca itekako pogodilo i povrijedilo.

Međutim, iako Ramos ima već 36 godina čini se da njegova priča u reprezentaciji Španije nije završena i da će dobiti na zalasku karijere ono što je zaslužio i od Crvene furije se oprostiti na dosta ljepši način.

Naime, novi selektor ove reprezentacije Luis de la Fuente je razgovarao s igračem PSG-a nedavno, a madridski AS navodi da je već odlučio da će Ramosa vratiti u reprezentaciju i da će on biti na narednom spisku nakon skoro dvije godine odsustva.

Veliki povratak Ramosa će se najvjerovatnije desiti u martu kada će Španci otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Španija će igrati 25. marta protiv Norveške i Ramos će prema svemu sudeći biti na spisku za naredne utakmice. Također, De la Fuente želi da Ramosu vrati kapitensku traku i da on bude spreman za juni kada Špance očekuje završnica za trofej Lige nacija.

Ramos je igrač s najviše nastupa u historiji reprezentacije Španije jer je odigrao 180 mečeva i zabio je 23 gola, te je osvojio sve što je mogao. Želja mu je bila prije Katara da igra na još jednom velikom takmičenju prije završetka karijere, ali mislio je da je to nemoguće nakon što ga Enrique nije uvrstio na spisak.

No, čini se da se sprema veliki povratak Ramosa u reprezentaciju i nije nemoguće da zaigra na Evropskom prvenstvu naredne godine ukoliko sve bude prema planu i s čak 38 godina na leđima zaigra na tom velikom takmičenju. Sigurno da bolji završetak karijere ne bi mogao ni poželjeti.

 

Sportsport.ba