LeBron James uradio je ono što niko prije njega nije

25. 01. 2023 - 14:21 | Košarka

Američki košarkaš LeBron James postao je prvi igrač u historiji koji je bar jednom postigao 40 ili više poena u jednoj utakmici svakom timu u NBA ligi.

James se upisao u historiju kada je ubacio 46 poena protiv Los Angeles Clippersa, ali ni to nije bilo dovoljno Los Angeles Lakersima da izbjegnu poraz od rivala. Clippersi su slavili rezultatom 133:115 u Crypto.com Areni. Ipak, ostaje podatak da je tokom karijere uspio ubaciti 40 ili više poena svakom od 30 NBA klubova.

Međutim, James tvrdi da baš i nije zadovoljan.

"U posljednje dvije godine otkako smo osvojili titulu 2020., mnogo toga sam postigao. Teško je 'probaviti' ta postignuća jer ih ne želim slaviti u porazu", izjavio je James.

Njemu nedostaje još 177 poena da prestigne Kareema Abdul-Jabbara i postane najbolji strijelac u historiji NBA lige. To će učiniti nakon što nadmaši brojku od 38.387 poena.

"Nisam ni sanjao da ću stići Kareema, to nije nešto o čemu sam razmišljao. Ali, sve sam bliže i svjesniji sam toga. Moj cilj je uvijek bio da igram košarku na pravi način", zaključio je James.