Đoković urlao na Ivaniševića, Hrvat ga u čudu gledao: Ubij me, ne mogu, vidiš li?

25. 01. 2023 - 15:44 | Tenis

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australian Opena novom impresivnom pobjedom, ovoga puta protiv Andreja Rubljova rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:2 i 6:4, a tokom meča viđena je zanimljiva scena kada se Novak povišenim tonom obratio svom timu na čelu sa Goranom Ivaniševićem.

Đoković u posljednja dva kola podiže nivo igre i čini se da su problemi sa zadnjom ložom sve manji, što je svakako ohrabrujuće za sve njegove navijače, ali nakon izgubljenog poena u trećem gemu drugog seta bijesno je reagovao.

"Ne mogu, vidiš li!?" Ne mogu, ubij me! Vidiš li? Vidiš li kad ovdje stanem? Vidiš li?", vikao je Đoković, dok ga je Ivanišević gledao u čudu.

Video pogledajte OVDJE

Đoković će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Tommyja Paula (35. ATP) koji je u četiri seta bio bolji od Bena Sheltona rano jutros. Zanimljivo, to je za Paula debi u polufinalima nekog od Grand Slam turnira.

Podsjetimo, u drugom polufinalu sastaju se Karen Hačanov i Stefanos Tsitsipas. Mečevi polufinala na rasporedu su u petak.