ĐOKOVIĆEV OTAC OPET IZAZVAO SKANDAL: Pogledajte podršku Rusima uz zabranjeni simbol

26. 01. 2023 - 08:47 | Vremeplov

NOVAK ĐOKOVIĆ se uvjerljivom pobjedom protiv Andreja Rubljova plasirao u finale Australian Opena, ali njegov nastup zasjenili su srpski navijači koji su ispred Rod Laver arene slavili uz kokarde, ruske zastave te zastave s Putinovim likom, a četvorica su i uhićena. U međuvremenu su australski mediji počeli izvještavati o novom incidentu, a on se tiče Novakovog oca Srđana.

Naime, na YouTube kanalu Aussie Cossack pojavila se snimka na kojoj se vidi kako se otac srpskog tenisača snimao pored čovjeka koji nosi majicu sa Z simbolom i koji drži govor o Rusiji i izražava joj podršku. Srđan Đoković je u kameru poručio: "Živjeli Rusi."

Inače, sve zastave i majice sa Z simbolom zabranjene su na Australian Openu. Riječ je o simbolu koji koristi ruska vojska, a postao je zloglasno poznat tijekom Putinove invazije na Ukrajinu i zločina koji se tamo čine.

Nije mu prvi incident

Novakov otac je nakon uhićenja i deportacije slavnog srpskog tenisača postao poznat kao širitelj propagande o "cijelom svijetu protiv Srba". Posebno se pamti njegov suludi govor s press-konferencije na prošlogodišnjem Australian Openu.

"Oni drže Novaka u zatočeništvu. Novak je Srbija, a oni gaze Novaka, a gaze i Srbiju. Taj čovjek, Scott Morisson, čije ime sve govori, drznuo se da napada Novaka i da ga protjeruje, a nije ni ušao u njihovu zemlju. Oni su ga htjeli podcijeniti, poniziti, i njega i Srbiju. Mi smo Srbi, ponosni narod, nikada nikog nismo napadali, samo smo se branili.

To sada radi naš Srbin, Novak, svojim ponašanjem prema domaćinima, organizatorima. Novak je svjetlo na kraju tunela. To nam neće ugasiti ta politička oligarhija. Nemam dovoljno riječi da nazovem te političare jer ovo nema nikakve veze sa sportom.

On je ispunio sve uvjete koji su bili potrebni da uđe i osvoji još jedan taj njihov čuveni Australian Open. I on bi ga osvojio, naravno, to je Novak, najbolji tenisač i sportaš na svijetu", govorio je Đokovićev otac.

(Index.hr)