AO: Đoković bez treninga i pred polufinale

26. 01. 2023 - 09:43 | Tenis

Novak Đoković je odlučio da kao i do sada neće trenirati dan pred svoj meč na Australian Openu. Teniser iz Srbije će u petak od 9:30 igrati protiv Tommy Paula u drugom polufinalu Australian Opena, a zbog povrede zadnje lože koja ga muči od početka turnira, Novak nijednom nije trenirao između dva meča.

Đoković bi samo odradio zagrijavanje sat vremena prije meča kako bi tijelo pripremio za velike napore, dok bi u danima pauze vreme provodio na terapijama i rehabilitaciji.

Djeluje da je to dobra taktika pošto iz meča u meč izgleda sve bolje, a poslije problema u prva dva kola, najbolje mečeve je odigrao u osmini finala protiv Alexa De Minaura i četvrtfinalu protiv Andreya Rubleva.

Upravo je poslije pobede nad Rublevom Novak pričao o tretmanima i odluci o treninzima.

„Bio sam više povezan sa mašinom nego sa bilo čim ili bilo kim drugim. Probao sam svaku biomašinu na planeti da bih bio spreman i uspjelo je. Nedostaje mi tenis, ali je važnije da se oporavim za sljedeći meč” izjavio je teniser iz Srbije.

On je najavio mogućnost da neće trenirati.

„Najvjerovatnije treninga neće biti, ali vidjet ćemo opet od osećaja ujutru kada se probudim. Da vidim kako će se noga osećati, pa ću u dogovoru sa Goranom Ivaniševićem vidjeti. Verovatno se neće mijenjati program“ rekao je Đoković.