Mike Tyson umišljenom klincu pokazao gdje mu je mjesto, ovaj kiptio od bijesa!

24. 03. 2023 - 16:12 | Borba >> Boks

Mike Tyson važi za jednog udarača svih vremena. I dan danas Iron Mike je izuzetno popularan u cijelom svijetu, a često je u centru pažnje zbog zanimljivih izjava. Ovog puta govorio je o prvaku svijeta lake kategorije Gervonti Davisu kojeg je poprilično ponizio.

Mike Tyson izazvao je žestoku reakciju WBA prvak svijeta lake kategorije Gervonte Davisa. Legendarni teškaš u jednom odgovoru na pitanje nije imao milosti prema 28-godišnjem bokseru koji se potom poprilično zapalio.

Tysona su pitali da li ga Davis barem malo podsjeća na njega. Iron Mike je imao brutalan odgovor.

"Možda samo zbog problema sa zakonom. Ništa više od toga", poručio je Mike Tyson.

Davis se našao uvrijeđen. Odmah je reagovao na društvenim mrežama i odgovorio je kako ima bolje vještine nego što je imao Tyson.

"Dijelim mišljenje. Ja imam bolje vještine", poruka je Gervonte Davisa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gervonta Davis (@gervontaa)

Ovaj 28-godišnji bosker je u proteklim godinama često bio iza rešetaka. Sukobljavao se gdje je stigao, maltretirao je i žene, ali se uvijek izvlačio s blagom kaznom.

Tank Davis je u profesionalnoj karijeri odradio 28 borbi i sve ih je dobio. 26 borbi je završio nokautom, a dva puta je borba išla na odluku sudija.

Međutim, bokserski fanovi mu zamjeraju činjenicu da se nikada nije borio s nekim elitnim borcem, pa je borbe uvjerljivo dobijao.

Prvi ozbiljan izazov stiže mu 22. aprila kada će se u Las Vegasu boriti s također neporaženim američkim bokserom Ryanom Garciom (23-0).

Mike Tyson je, podsjetimo, najmlađi teškaški šampion svih vremena. Postao je šampion svijeta s 20 godina i kroz karijeru je imao brojne brutalne obračune u ringu.

Problemi sa zakonom i narkotici uništili su mu karijeru, ali se bez obzira na sve smatra jednim od najvećih boksera svih vremena.

Iron Mike je karijeru s učinkom od 50 pobjeda (44 KO), šest poraza i dva no contest meča.