U Srbiji donijeli novu odluku: ABA liga mogla bi prestati postojati!

16. 09. 2023 - 16:13 | Košarka

Direktor košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin rekao je da su se srbijanski klubovi, uključujući euroligaše Partizan i Crvenu zvezdu, usaglasili da to natjecanje od sezone 2025./26. postane profesionalno te da se kroz njega izlazi u Evropu, a posljedica bi bio izlazak svih srbijanskih klubova iz ABA lige i prestanak njenog postojanja u tom obliku.

- Dogovorili smo se da od sezone 2025./26. naša liga postane profesionalna! I da u njoj igraju svi klubovi, počevši od Crvene zvezde i Partizana, pa do svih ostalih abaligaša, da kroz naše natjecanje nađu prolaz u evropska natjecanja. To bi značilo formiranje jake srpske lige u kojoj bi igrali naši najbolji timovi, jer više ne bi imali potrebu sudjelovanja u regionalnoj ligi - rekao je Grujin.

Srbijanski klubovi zauzimaju pet od 14 mjesta u ABA ligi, a trenutno su, uz branioca naslova Partizan i Crvenu zvezdu, u njoj još FMP, Mega i Borac iz Čačka. Od 2014. godine, kad je prvak bila Cibona, beogradskim je velikanima izmaknuo samo jedan naslov prvaka - 2018., kad je jedinu titulu osvojila podgorička Budućnost.

 

Avaz sport