NE MOŽE DA VJERUJE

Rossi nije mogao izdržati: Marquez će u budućnosti shvatiti šta je uradio

08. 11. 2015 - 21:57 | Autosvijet

Valentino Rossi je danas učinio nevjerovatnu stvar, a on je obišao čak  22 vozača u samo pet krugova. Pet uvodnih krugova u Valensiji ostat će  zapamćeni kao vjerovatno najbolji krugovi zabilježeni u karijeri vremešnog Italijana.

„Gradili smo sezonu od početka i sada na kraju mogu da kažem da je ovo bila nevjerovatna sezona. Tokom cijele sezone sam bio konkurentan i nikada nisam pravio greške. Nakon trke u Motegiju mislio sam da imam šanse da osvojim titulu. Međutim, na trci u Australiji se nešto promijenilo i vidjeli smo nešto što je do sada bilo neviđeno u našem sportu.“ započinje Rossi intervju za MotoGP.com.

„Mislim da je situacija već loša, a danas je bila izuzetno neprijatna za svakoga, jer je Marquezovo ponašanje veoma loše za sve, pogotovo za sport. Dogodilo se nešto zaista neočekivano, Hondin vozač je omogućio Yamahinom vozaču da pobjedi, rizikujući da izgura svog timskog kolegu. U svakom slučaju, to je nešto što moramo da prihvatimo.“

„Sretan sam jer se dokazalo ono što sam pričao u Australiji i ne razumijem ponašanje Marqueza, ali se iskreno nadam da će u budućnosti shvatiti šta je uradio tokom posljednje tri trke sezone. Honde su bile brže, pogotovo u drugom dijelu trke, ali je Marquez štitio Lorenza, kao što je to činio tokom prethodne dvije trke. Na kraju, mislim da Lorenzo neće biti previše sretan, jer ovo nije titula koju je osvojio.“ završava Rossi intervju.