SPREMA SE SPEKTAKL

Mayweather ponudio 50 miliona dolara McGregoru, Ircu nije dovoljno!

20. 05. 2016 - 17:00 | Borba >> Boks

Čak 50 miliona dolara je sletilo na stol Conora McGregora kao ponuda za dvoboj protiv najboljeg bokseru današnjice Floyda Mayweathera jr-a. No, to Ircu nije dovoljno!

Američki portali otkrivaju kako je Amerikanac zainteresiran za dvoboj na Staru godinu, a razlog je ogroman novac koji bi takav dvoboj sigurno donio. Naime, stručnjaci prognoziraju da bi eventualni bokserski meč slavnog dvojca donio i do pola milijarde dolara čiste zarade. Te je odlučio ponuditi Ircu 50 miliona američkih dolara kao njegov udio u zaradi neovisno o ishodu.

Ipak, isti izvori tvrde da je to daleko od onoga što bi Irca, koji je usput rečeno vrlo tvrd pregovarač, zadovoljilo jer se ne radi niti približno o polovici ukupne zarade. McGregor smatra da je on zapravo veća zvijezda od Mayweathera na evropskom, australskom i kanadskom tržištu pa bi zarada trebala biti prepolovljena na dva dijela. Osim toga, Mayweatherov posljednji nastup je prodao mizeran broj PPV-a što je još jedan argument na strani McGregora.

Izvori blisku Mayweatheru tvrde da bokserski prvak još uvijek nije razgovarao s Danom Whiteom koji mu je nedavno poručio da upravo on osoba s kojom mora razgovarati oko takvih stvari jer je McGregor pod ugovorom s UFC-om. 

Također, nije poznato je li na razgovoru McGregor – UFC, koji se u četvrtak dogodio, bilo govore i o ovom meču.

(Fightsite.hr)