NAJBOLJA BH. JUDISTKINJA

Larisa Cerić nije imala sreće prilikom žrijeba: Želim ostvariti dobar rezultat za moju BiH

09. 08. 2016 - 13:20 | Borba >> Judo

Najbolja bosanskohercegovačka judistkinja Larisa Cerić na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nastupit će u petak, 12. augusta.

Dvadesetpetogodišnja Travničanka, članica Judo kluba Nippon iz Sarajeva, spremno očekuje nastup u kategoriji više od 78 kg u konkurenciji 17 takmičarki.

- Zadovoljna sam trenažnim procesom ovdje u Riju. Smanjili smo intenzitet treninga i nadam se da sam uspjela da tempiram formu i da ću uspjeti da se odmorim do 12. augusta. Sve ide po planu, kako smo moj trener Branislav Crnogorac i ja zamislili. Ovdje je jaka konkurencija, Olimpijada nije kao ostala takmičenja. Svi žele medalju, ali uzeće je onaj ko bude imao svoj dan, nadam da ću ja imati taj dan. Želim da napravim što bolji rezultat ne samo radi sebe, porodice i prijatelja, već zbog moje Bosne i Hercegovine, kazala je Cerić.

Na startu turnira Cerić će se boriti protiv Tunižanke Nihel Cheikh Rouhou, trostruke prvakinje Afrike. Istu protivnicu bh. judašica pobijedila je prije dva mjeseca na kvalifikacionom turniru u meksičkoj Guadalajari u borbi za treće mjesto.

U slučaju da prođe prvu prepreku, Cerić će se u 2. kolu najvjerovatnije boriti protiv dvostruke evropske prvakinje - Francuskinje Emilie Andeol, koja se u 1. kolu sastaje s Meksikankom Vanessom Zambotti.

U glavne favoritkinje za zlatnu medalju u kategoriji više od 78 kg ubrajaju se Kubanka Idalys Ortiz i Japanka Kanae Yamabe.