NEVJEROVATNE CIFRE

Voljeli ga ili ne: Mamić je najveći menadžer na Svijetu

14. 08. 2016 - 10:26 | Kolumne

Zdravko Mamić je jedan od najvećih poduzetnika u Hrvatskoj, ali i na Balkanu, a ovaj nevjerovatni majstor uvijek namiriše zlatnu seharu drugih klubova te svoje igrače unovči veoma dobro.

Ljeto je krenulo sa Eurom u Francuskoj, nakon kojeg Mamićev Pjaca prelazi u Juventus za 23 miliona eura, već tada su najavljeni još neki odlasci sa Maksimira, a prvi u redu su stajalo Rog i Čorić.

Naravno, ovaj prvi, Marko Rog, je sada i zvanično napustio Modre, i to za fenomenalnih 16 miliona i 500 hiljada, a Dinamo će ukoliko Rog bude efikasan u Napoliju, moći inkasirati i dodatnih 3 miliona eura.

Mamić još uvijek čeka i odlazak mladog Antu Čorića, čija se vrijednos procjenjuje na 15 miliona eura. Treba istaći da je Dinamov Brekalo u Wolfsburg otišao za 6 miliona eura, ali i da su Modri od Intera dobili 5 miliona eura za Marcela Brozovića.

Tako je mamić u ovom prelaznom roku svojim fenomenalnim menadžerskim sposobnostima Dinamu uspio donijeti zaradu od 50 miliona i 500 hiljada eura. Ukoliko Rog bude efikasan ali i za Čorića stigne prava ponuda, u ovoj sezoni bi, bez zimskog prelaznog roka, Modri mogli zaraditi nevjerovatnih 68 miliona i 500 hiljada eura, što su za naše podneblje zaista nevjerovatne cifre.

Do kada ćemo u Bosni i Hercegovini čekati na pojavu ovakvog menadžera, koji bi na naše stadione donio nastupe u Europi, Liga Prvaka i Europa liga, višemilionske transfere, i naravno profesionalizam u fudbalu, ostaje nam da vidimo.

Faris DŽAFEROVIĆ