U NOĆI SA SUBOTE NA NEDJELJU

Najveći bokserski okršaj u 2016. godini: Konačno borba dva prava prvaka!

19. 11. 2016 - 10:43 | Borba >> Boks

Fanovi boksa rezervisat će noć sa subote na nedjelju za najveći okršaj koji nam ovaj sport može ponuditi u 2016. godini.

Sergey Kovalev (30-1-0) i Andre Ward (30-0-0) bit će dio meča u kojem su kao ulog postavljeni WBO, IBF i WBA pojasevi ruskog borca.

Veliki spektakl odvit će se u lasvegaškoj T-Mobile Areni, a isti je za Fight Site analizirao hrvatski selektor i proslavljeni bokserski trener – Leonard Pijetraj.
 
"To je po meni jedan od najizjednačenijih mečeva po kvaliteti boraca u ovoj kategoriji. Možda čak i ne samo u toj kategoriji", otvorio je Pijetraj analizu pa nastavio:
 
"Ward ima taj jedan mali problem, a to je da mu nedostaje kontinuitet mečeva poput onog kojeg ima Kovalev, no zato ima velike kvalitete. Bio je odličan amater, odličan je profesionalac i vrlo nezgodan borac. On bi mogao malo opstruirat borbu tako da mislim kako s njegove strane to možda i neće biti nekakav atraktivan meč, dok je Kovalev puno atraktivniji, traži borbu, dobar je i s distance i s bliske borbe, ima puno bolji kontinuitet mečeva, a ima i titule koje brani.
 
Ne bih se kladio na ovaj meč, po meni su šanse izjednačene. Konačno došlo vrijeme da se stvarno nađu dva prava prvaka. Ovo je upravo taj meč, meč za koji ne možemo reći da netko ima značajnu prednost.

Jednostavno, obojica imaju sve kvalitete."



Kako do pobjede u ovakvom meču?
 
"Vjerujte mi, za to bi trebalo ući u jako duboku analizu, no reći ću kako će ključ kod Warda biti rad s distance, kretanje, izbjegavanje otvorene borbe jer je Kovalev udarač i jako je opasan. Ne sumnjam da će Ward odraditi borbu upravo na taj način i samim time pokušati onemogućiti Kovalevu da nametne svoj ritam.
 
Kovalev ima jedan sličan stil borbe Gennadyju Golovkinu gdje ide prema naprijed, radi presing i traži otvorenu borbu. On će tražiti način da pronađe svoju distancu, da odradi svoju seriju udaraca, udaraca koji su snažni. To Ward neće dozvoliti. Tu će bit zanimljivo vidjeti kakvu su taktiku pripremili, kako će uopće doći i jedan i drugi do te distance s koje mogu pružiti svoj najbolji boks. Bit će vrlo zanimljivo jer su to dva suprotna stila i zanima me što su treneri pripremili za taj meč."


 
Kladionice vide Warda kao favorita?
 
"Favorit je jer možda ima nešto boljih kvaliteta, a sigurno su i veće želje da on pobijedi budući da je Amerikanac, a oni žude za titulama i novim zvijezdama. Ne iznenađuju me takvi koeficijenti jer i ja također dajem malu prednost Wardu"
, zaključio je Pijetraj.