KOMENTARISAO MOGUĆI MEČ

Fedor: Nurmagomedov može ugušiti McGregora!

25. 12. 2016 - 10:29 | Borba >> MMA

Fedor Emelianenko priprema se za okršaj s Mattom Mitrioneom u februaru 2017. i bit će to ruskoj legendi prva borba nakon kontroverzne pobjede odlukom protiv Fabija Maldonada u junu.

MMA ikona potpisala je za Bellator što njegov prvi povratak u američku promociju nakon katastrofalnog niza u Strikeforceu prije pet godina. U razgovoru s ruskim novinarima legenda se dotakla i UFC-a s kojim se nije uspio dogovoriti oko saradnje.

Osvrnuo se i na mogući okršaj svog sunarodnjaka Khabiba Nurmagomedova s UFC-ovim prvakom lake kategorije Conorom McGregorom. Zasad se radi samo o glasinama, iako je Khabib već ranije iz oktogona zatražio borbu s Ircem.

"Ovisi što će UFC-ovi čelnici reći o tome, a i o samim borcima, ali mislim da je moguća ta borba. Khabib je odavno zaslužio pravo da se bori za titulu, ima sve što je potrebno da dođe do toga. Moraju mu dati šansu", rekao je Fedor i dodao:

"Nikada ne prognoziram mečeve, ali siguran sam da Khabib ima velike šanse za pobjedu. Bolji je od McGregora u parteru, mogao bi ga ugušiti. Conor je suprotnost, mora držati distancu i udarati izdaleka. Ko god napravi bolji posao sa svojim adutima će pobijediti".