TRAŽI 100 MILIONA DOLARA ZA BORBU

Mayweather: Conor priča da se želi boriti sa mnom - pa hajdemo to i uraditi!

12. 01. 2017 - 09:37 | Borba >> Boks

Meč bokserskog prvaka Floyd Mayweathera i UFC prvaka Conora McGregora - to je ono o čemu ljubitelji borilačkih vještina sanjaju.

Floyd se iz ringa povukao još 2015., a sada tvrdi da je najbolji svih vremena. Sam za sebe tvrdi da je veći i od Muhammada Alija.

Duel s McGregorom sigurno bi srušio sve rekorde gledanosti, ali i kada je zarada u pitanju.

Već odavno traju prepucavanja dvojice boraca na društvenim mrežama, a sada je Mayweather gostovao na ESPN-u i govorio, između ostalog, i o ovom duelu.

"Pokušavamo organizovati meč protiv Conora McGregora i oni znaju koja je moja cijena. To je garantovanih sto miliona dolara. Ja sam prva klasa i stvarno ne znam koliko je on do sada zarađivao, ali čisto sumnjam da za MMA borbu može dobiti više od deset miliona dolara. Mi smo mu spremni platiti 15 miliona i onda još možemo razgovarati o nekoj podjeli zarade TV prava. Naravno i tu bi moj tim imao apsolutno prevlast. Ne znam kako čovjek može spominjati 20 ili 30 miliona kada nikad nije zaradio osam ili devet. Conor svima govori kako se želi boriti, pa hajdemo to i uraditi. Otvoreno nudim ovo i UFC-u odnosno Dani Whiteu. Dovedite ga u svijet boksa, a ja ću mu pokazati kako je tamo zapravo", poručio je Floyd.