Evropa kup Sarajevo

NASTUPIO I OLIMPIJSKI POBJEDNIK KHALMURZAEV KHASAN: Tri odličja za bh. judiste!

03. 05. 2017 - 18:31 | Borba >> Judo

Završen je 12. po redu Evropa kup za seniore/ke u Sarajevu na kojem su sudjelovale 24 zemlje i 280 vrhunskih evropskih natjecatelja.

Zastupnici Evropske judo unije tehničku organizaciju ove velike sportske manifestacije proglasili su vrlo uspješnom što je još jedno veliko priznanje tehničkom organizatoru i Judo savezu BiH.

Judo reprezentacija BiH i pored hendikepa koji je prouzrokovan neučestvovanjem naših najboljih natjecatelja Larise Cerić i Haruna Sadikovića (zbog ozljede), ipak je ostvarila odličan rezultat za što su se pobrinuli mladi reprezentativci Aleksandra Samardžić (-78kg) i Petar Zadro (-66kg) koji su osvojili prvo mjesto, odnosno zlatne medalje, te Rajko Mirkovic (+100kg) koji je osvojio bronzanu medalju.

Potvrda da je Evropa kup u Sarajevu evropsko top natjecanje pokazuje i činjenica da je ove godine na njemu nastupio i aktualni Olimpijski pobjednik iz Rija Khalmurzaev Khasan (-81kg) kao i svjetski prvak (2013. godine) Francuz Pietri Loic (-90kg) te mnogi drugi evropski i svjetski vrhunski sportaši.