DŽUDO

Azra Dedić osvojila još jednu zlatnu medalju

13. 12. 2021 - 15:47 | Borba >> Judo

Bišćanka Azra Dedić osvojila je zlatno odličje na Otvorenom prvenstvu Slovenije u inkluzivnom džudou. Članica Džudo kluba Una najviše mjesto na pobjedničkom postolju zaslužila je s dvije pobjede protiv predstavnica Slovenije.

- Ponosni smo što je naša Azra nastavila niz izvanrednih nastupa na međunarodnim natjecanjima. Izuzetno značajan rezultat jer se radi o Otvorenom prvenstvu Slovenije u inkluzivnom judou, koje je prvi put u potpunosti organizirao Judo savez Slovenije. Za nas je već priznanje bilo i to što smo dobili poziv organizatora, a nismo sumnjali da će Azra Dedić još jednom pokazati rezultate vrijednog rada i napornog treniranja - kazao je trener Džudo kluba Una Fikret Bečić.

Nakon što je trijumfovala na nekoliko međunarodnih turnira u Italiji te bila među najboljima na Evropskom šampionatu u Njemačkoj, Azra Dedić je u Murskoj Soboti dodala još jedno postignuće u inkluzivnom judou.

- Presretna sam zbog još jedne pobjede na međunarodnom takmičenju i još jedne medalje, koju sam donijela u svoj Bihać. Najveću zahvalnost dugujem svojim roditeljima i naravno trenerima i prijateljima u Džudo klubu Una, bez kojih se ništa od ovoga ne bi desilo - rekla je Azra Dedić.

Ostali mladi članovi bihaćkog kluba prethodnog su vikenda nastupili na međunarodnom božićno - novogodišnjem turniru "Vitez Open 2021", na kojem su osvojili 12 medalja. Posebno se istakao Anes Šomić, zasluživši zlatno odličje u konkurenciji mlađih kadeta.