PREZGODNA MARINA PREUZELA POZNATI FUDBALSKI KLUB IZ HRVATSKE: Nova šefica ima zadatak da stabilizuje ekipu

30. 01. 2022 - 08:53 | Bikini

Ne tako davno region se raspisao o zgodnoj Ivi Bokanović, koja je postala predsjednica Fudbalskog kluba Zadar.

Sada je njenim stopama krenula i Marina Jurić, samo 80-tak kilometara južnije. Marina će u narednim godinama biti predsjednica Fudbalskog kluba Šibenik.

Kako prenose hrvatski mediji, Šibenik je dobio novog vlasnika. U pitanju je Marino Jurić, američki biznismen hrvatskih korijena. Njegova firma je kupila 51 posto dionica kluba, ali s obzirom da živi i radi u Americi, odlučio je da osoba od povjerenja za vođstvo kluba bude njegova sestra Marina.

Novi vlasnici su odmah isplatili zaostale plate igračima i zaposlenima u klubu, a na dobrom su putu i da isplate sve dugove povjeriocima i dobavljačima.

- Marina će na Šubićevac stići vrlo brzo. Sa ciljem da se dovrši, bez lažne skromnosti, dobro započet stabilizacioni proces u klubu. Upravo smo uplatili platu za novembar svim igračima, trenerima i radnoj zajednici. Nema dileme da će još jednu preostalu platu fudbaleri i klupski radnici imati na svojim žiro-računima do kraja januara. U kontaktu smo sa svim klubovima, kojima dugujemo naknadu za razvoj igrača. Nekima će novac biti isplaćen u cjelosti, a ostalima, u dogovoru s FIFA-om, u ratama – rekao je Marino Jurić.

 

Kurir sport