Bokserski spektakl u najavi: Mayweather i Pacquiao ponovo ulaze u ring, pregovori u toku

20. 10. 2022 - 16:51 | Borba >> Boks

Legendarni bokseri Floyd Mayweather i Manny Pacquiao su 2015. godine odradili meč koji se godinama "pripremao", a pobjednik je bio Amerikanac. Međutim, njihov okršaj ćemo prema svemu sudeći gledati ponovo.

Meč Mayweather - Pacquiao donio je prihod od gotovo 500 milion funti, tako da uopće nije iznenađenje što su promoteri zainteresovani za revanš.

"Već radimo na organizaciji meča između Floyda i Mannyja, a potvrda mi mogla stići već u decembru. Meč, a ne egzibicija, održao bi se naredne godine. Već sam se sastao s Pacquiaom jer u početku ni on nije bio zainteresovan. Međutim, riječ je o egu, ništa više. Na kraju svega, Floyd je dobar čovjek i borac. Kada bude zadovoljan svojom 'torbom', borit će se sa svakim. No, ovo je i u njegovom interesu. Zašto ne, učinimo to. NIje imao pravi meč još od Conora McGregora 2017. godine", izjavio je Uday Singh, direktor promocije Global Titans.

Singh je rekao da mu je najveći izazov bio uvjeriti Mayweathera da se organizuje profesionalni, a ne egzibicijski meč.

"To je bilo teško, no zna se šta ljudi žele, a on je zabavljač. Zna da ima još tri ili četiri godine karijere, tako da je pristoa. Nakon toga smo razgovarali s Pacquiaovim timom, a oni su pristali i rekli da je Manny spreman. Sada pregovaramo o brojkama", dodao je on.

Poznati su i osnovni detalji o borbi.

"Održat će se u Las Vegasu, na ljeto ili na jesen, u septembru ili oktobru. Željeli smo da to bude juli ili august, no on se bori u Saudijskoj Arabiji u februaru ili martu", završio je Singh.