UFC 280

'PRLJAVI' ČEČEN JE ZADAO PRVI UDARAC: Pogledajte kako je Chimaev napao Nurmagomedova

23. 10. 2022 - 06:59 | Borba >> MMA

Khamzat Chimaev i Abubakar Nurmagomedov potukli su se nakon UFC 280 eventa održanog u Abu Dhabiju, a sudeći prema snimcima prvi je udarac uputio čečenski borac sa švedskim pasošem.

Khamzat Chimaev je velika UFC zvijezda. Još uvijek je neporažen (12-0), ali van oktagona u posljednje vrijeme pravi ogromne probleme.

Čečen je nedavno imao fizički sukob s Kevinom Hollandom i Nateom Diazom, a u Abu Dhabiju je odlučio započeti tuču i s dagestanskim borcem Abubakarom Nurmagomedovom.

Snimci koji stižu iz Abu Dhabija jasno pokazuju da je Khamzat taj koji je prvi udario, piše Sportsport.ba. On i Abubakar su se pozdravili, nešto su razgovarali, a zatim je uslijedio prljav potez Čečena.

Treba ipak istaći da je Nurmagomedov taj koji je 'trznuo' Chimaeva. Napravio je potez ramenom koji aludira na udarac i to je očigledno zapalilo čečenskog borca.

Chimaev je potom pokušao laktom udariti Nurmagomedova. Ovaj je odlučio uzvratiti i nastao je potpuni haos pored kaveza.

Osiguranje je srećom brzo reagovalo. Ubrzo je ratoborni Chimaev odveden van dvorane, a ubrzo ćemo vjerovatno saznati kakav je bio razgovor i šta je na kraju bio okidač za tuču.

Jasno je da je Chimaev pokušao na prljav način nokautirati Nurmagomedova. Srećom, nije to bio jak udarac, pa je Abubakar prošao bez povreda.

Khamzat Chimaev je već deceniju stanovnik Švedske. Tamo je došao za boljim životom jer je u Čečeniji živio ispod granice siromaštva.

Ipak, činjenica da je zbog siromaštva pobjegao iz rodne zemlje nije mu smetala da se sprijatelji s čečenskim vođom Ramzanom Kadyrovim, koji mu je čak postao i kum.

U Abu Dhabi je stigao s njegovim sinovima i maksimalno se potrudio da ova noć u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ostane u pamćenju.