AKO SI BROJ 1 I RUŽNA - DŽABE TI! Rumunska teniserka šokirala izjavom: Bolje biti lijepa i u TOP 20! A istočna Evropa...

29. 10. 2022 - 09:53 | Tenis

Rumunska teniserka Sorana Kirstea rekla je surovu stvar o sportu i sponzorskim ugovorima.

Rumunska teniserka Sorana Kirstea (32) otvoreno je rekla da postoje svjetski poznati brendovi koji na sportistkinje, posebno teniserke, prije svega gledaju kao modele, a mnogo manje kao uspješne žene. Odnosno, Kirstea smatra da im rezultati i nisu naročito bitni kada određuju koga će sponzorisati i da su im najvažnije ipak lijepe djevojke, što ne bi naravno trebalo da bude presudno u sportu.

"Sjećam se kada sam potpisala jedan sponzorski ugovor. Sve vrijeme, a s obzirom na to da sam izgledala dobro kao sportistkinja, govorili su mi: 'Bolje je izgledati dobro i biti Top 20, nego ružan i biti broj jedan. Kada si u Top 20, primećuju te svuda, tu si 24 sata, sedam dana u nedelji, u svakoj sedmici, na svakom turniru.'", rekla je Rumunka u jednom podkastu.

"Tu shvatite da imaju svoje kvote i da je sve tržište", dodala je Kirstea koja trenutno ima 32 godine i zauzima 38. mjesto na WTA listi i pokušava ponovo da se probije u sam svjetski vrh.

"Na primjer, najbolje plaćeni su Amerikanci, Kinezi ili Japanci. U Japanu je najbolje plaćena Osaka, ona je posljednjih godina najbolje plaćeni sportista u svim sportovima. To je tržište! Velika Britanija prodaje i Španija takođe prodaje. Istočna Evropa se ne prodaje! Nije isto i mnogo zavisi od vas i vaše ličnosti , kako inspirišete ljude i kako se predstavljate, to je takođe jako bitno", dodala je Rumunka i tako podigla buru.

(MONDO)