WESLEY SNIJDER OTKRIO:

"Dođem u Real, flaša votke mi najbolji prijatelj, guta eura mi sića, a žena iz snova me ostavi"

03. 11. 2022 - 15:50 | Vremeplov

U jednom trenutku je bio najbolji igrač svijeta. Oni koji ga se dobro sjećaju reći će da je bio žrtva snažnog lobija jer je na svom vrhuncu pokraden za Zlatnu loptu. Karijera mu je bila poprilično uspješna, ali da je vodio odgovorniji život mogao je ostati upamćen kao jedan od najboljih ikada. 

Prelazak u Real Madrid je želja svakog igrača, ali igranje za najglamurozniji klub na svijetu sa sobom donosi dosta odricanja, ali i ogroman pritisak. Nešto što s čim se ne može nositi svkai fudbaler. Upravo je igranje za Los Blancose pravi pokazatelj mentalne snage nekog igrača.

Koliko god to zvučalo čudno transfer u Real su uništili brojne karijere. Iskušenjima koje sa sobom donosi dolazak među Kraljeve nije mogao podnijeti Wesley Snejider, svojevremeno briljantni veznjak.

sneijder-epa26062020

Sada već penzionisani Nizozemac je prije dvije godine ispričao priču kako mu je igranje u Realu uništilio karijeru, dva braka i učinilo da izgubi ženu svojih snova. Na Bernabeu je stigao sa 23 godine za 20-ak miliona eura. Bilo je to 2007. godine.

"Nisam bio svjestan da prelazak u Real također znači da sam se preselio u noćni život Madrida. Navukao sam se na to. Bio sam mlad, uživao sam u uspjehu i volio sam svu pažnju. Zbog toga mi je sigurno kasnije u životu pošlo po zlu."

"Nisam uzimao opojna sredstva, ali sam pio i vodio sam 'rock-'n-roll' stil života kao jedna od zvijezda Real Madrida. Sve stvari koje sam uradio bile su zataškane.

"Čak i kad sam bio potpuno pijan, valjao se po ulicama i trošio hiljade eura plaćajući sva pića na svakom mjestu."

"Bio sam slab i nisam pružao otpor. Dopustio sam ljudima da me tretiraju kao zvijezdu. U Real Madridu sa mnom je uvijek bio jedan saigrač – a obično je to bio Guti.'

wesley-sneijder-yolanthe-cabauSneijderova prva žena, Ramona Streekstra, podnijela je zahtjev za razvod nakon što se umorila od njegovih zabava, a njegov drugi brak, s Yolanthe Cabau, također je propao nakon što je nastavio puno piti.

"Nisam znao da mi je najbolji prijatelj boca votke'", dodao je.

"Drugi su mi ukazivali na to. Ruud van Nistelrooy je to rekao, Arjen Robben je to rekao. Nabijali su mi to na nos, govorili mi da kao igrač držim disciplinu. Rekli su da neću dugo izdržati ako ovako nastavim."

"Puno sam tulumario s mnogo loših prijatelja okolo, žena i pića. Izmaklo je kontroli na užasan način. Bio sam čist i priznao sve svojoj drugoj ženi, Yolanthe, i rekao joj da je moje srce s njom.

"Ne znam što me natjeralo na to. Ego? Novac. Vlast? Požuda? Da - ali sada osjećam bol jer Yolanthe sada živi u Americi."

"'Ona je bila žena mojih snova. Izgubio sam je jer sam sve upropastio."

Nakon što je osvojio La Ligu u svojoj prvoj sezoni u Madridu, Sneijder je godinu dana kasnije prodan u milanski Inter, gdje je osvojio Serie A, Ligu prvaka i Coppa Italia. Bio je član čuvene generacije Nerazzurra sa osvojenom Triplettom 2010. godine. Te godine je izgubio i finale Svjetskog prvenstva sa Nizozemskom.

h2bexr2xjrg5tp73krcfiqn75m

Proveo je četiri godine na San Siru prije nego što je prešao u Galatasaray, gdje je ostao četiri godine prije nego što je otišao u Nicu i katarsku Al-Gharafu. Od fudbala se oprostio prije tri godine. U međuvremenu se značajno udebljao pa su mnogi njegovi fanovi šokirani kako izgleda Nizozemac.