JACK GREALISH

MOGAO BI BITI JEDNA OD ZVIJEZDA MUNDIJALA! Možete li ga prepoznati? Sjajni Englez objavio urnebesnu fotografiju iz djetinjstva uoči SP-a

11. 11. 2022 - 16:40 | Vremeplov

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će prilika za brojne nogometaše da debituju na najvažnijem nogometnom takmičenju na svijetu. Ista je stvar i s brojnim reprezentativcima Engleske.

Englezi imaju mlad i potentan tim već godinama, a na posljednja dva prvenstva stigli su do polufinala, a onda i finala. Na Otoku se nadaju da bi konačno u Kataru mogli doći do toliko željene titule prvaka svijeta.

Brojni engleski reprezentativci prvi put će imati priliku da osjete slast igranja na najvećem nogometnom takmičenju na svijetu. Tim povodom, svi su se oglasili na društvenim mrežama uz zahvalnost što su dobili priliku da predstavljaju svoju zemlju na Mundijalu.

Ipak, jedna objava privukla je najviše pažnje. Naravno, u pitanju je Jack Grealish. Iako nije najbolji engleski nogometaš, ofanzivac Cityja je najveća zvijezda zbog svega onoga što prati njegovu karijeru.

Grealish je objavio urnebesnu fotografiju iz djetinjstva u dresu reprezentacije Engleske te je na društvenim mrežama ispričao anegdotu o tome kako je kao klinac navijao za neke druge junake u dresu Gordi Albiona, a sada će imati priliku da predstavlja svoju zemlju.

b-221111062

Foto: Twitter

"San se ostvario. Ja sam samo klinac iz Solihulla koji ide na Svjetsko prvenstvo s Engleskom. Sjećam se da sam bježao iz škole kako bih gledao utakmicu Engleske protiv Brazila 2002. godine. Moje prvo Svjetsko prvenstvo kojeg se sjećam. Kad pomislim da ću 20 godina kasnije igrati na jednom takvom takmičenju, oduševljen sam", napisao je Grealish uz sjajnu kolekciju fotografija iz djetinjstva.

Uz emotikon sa srcem i zastavom Engleske dodao je: "Uvijek je čast obući dres Engleske i predstavljati sve vas koji gledate od kuće", rekao je Grealish.

Upravo će Grealish biti jedna od ofanzivnih uzdanica Gordi Albiona. Ipak, pored Raheema Sterlinga i Phila Fodena na svojoj poziciji, očekuje se da podijeli minute na terenu.