FORMULA 1

Russell ostvario prvu pobjedu u karijeri, Mercedes u potpunosti iskoristio haos u Brazilu

13. 11. 2022 - 21:05 | Autosvijet

Vozač Mercedesa George Russell ostvario je prvu pobjedu u karijeri u Formuli 1 i to na današnjoj Velikoj nagradi Brazila, gdje je, također zanimljivo, donio Mercedesu prvu pobjedu u ovoj sezoni. Da stvar za ovaj tim bude još bolja, na drugom mjestu je završio Lewis Hamilton.

Već u prvom krugu današnje utrke došlo je do velikog incidenta, nakon čega se Kevin Magnussen okrenuo na stazi, a potom udario u Daniela Ricciarda i obojica su završili trku.

Iako je na stazi odmah ostalo mnogo dijelova bolida i nastala je velika gužva, ostali vozači srećom su uspjeli izbjeći istu ili sličnu sudbinu i bez oštećenja izaći iz ovog haosa. Redarima je trebalo sedam-osam krugova da očiste sve krhotine sa staze i osiguraju bezbjednost ostalim takmičarima.

Ubrzo nakon toga, a nakon što je utrka nastavljena, Hamilton i Verstappen su se gurali i Britanac je izletio sa staze, no uspio se vratit, a na kraju svega novi/stari prvak Formule 1 je dobio kaznu od pet sekundi.

Russell je bio odličan u današnjoj utrci i uspio je doći do prve pobjede u karijeri, a na drugom mjestu završio je njegov klupski kolega Lewis Hamilton. Treći i četvrti su bili dvojac iz Ferrarija, Sainz i Leclerc, dok je u prvih pet još bio Fernando Alonso.

Verstappen je današnju utrku završio na šestom mjestu, a sedmi je bio njegov timski kolega Perez.