Anthony Rumble Johnson

VELIKA TUGA OBAVILA BORILAČKI SVIJET: U 39. godini preminuo jedan od najvećih MMA nokautera

13. 11. 2022 - 22:26 | Borba >> MMA

Tužna vijest proširila se borilačkim svijetom. Umro je Anthony Rumble Johnson, jedan od najboljih poluteškaša i nokautera u MMA povijesti. Dva je puta bio izazivač za naslov UFC prvaka u poluteškoj kategoriji

Ovaj fanovima omiljeni borac dugo je vremena bio članom samog vrha UFC-a, a dva puta došao je na korak do trona, no zaustavio ga je oba puta Daniel Cormier. Nakon drugog poraza u borbi za titulu, u aprilu 2017. godine, odlučio se iznenađujuće penzionisati.

62419261-rumble-johnson

Poslije duge pauze vratio se prošle godine borbama, i to u sklopu Bellatora i njihovog jakog turnira poluteške kategorije. Prošao je prvo kolo turnira, a onda je u ljeto prošle godine istupio s istog zbog bolesti.

Tada je otkrio da je jako bolestan, ali i da kreće u najtežu borbu živote te da ga nikad nije bilo toliko strah. Nažalost, prošlog je mjeseca njegov menadžer Ali Abdelaziz otkrio da je u teškom stanju i zamolio je fanove da mu upute molitve. Nije poznato od čega je točno bolovao, ali očito je kako ga je to nažalost koštalo života.

U MMA karijeri ostvario je 23 pobjede i samo šest poraza, a pobjeđivao je velikane poput Andreja Arlovskog, Phila Davisa, Ryana Badera, Glovera Teixiera i Alexandera Gustafssona.

Još uvijek nije ništa službeno, ali MMA zajednica već se počela opraštati od sjajnog borca na društvenim mrežama. Puno toga otkrio je i tweet njegovog menadžera, kao i oni Michaela Chiese i Michaela Bispinga, koji su se oprostili od njega.