Španci su demolirali Kostariku i najavili šta se od njih može očekivati: Ostavili su protivnika bez šuta na gol

23. 11. 2022 - 18:51 | Drugi pišu >> Fudbal

Nogometna reprezentacija Španije pregazila je Kostariku rezultatom 7:0 na startu Svjetskog prvenstva u Kataru i tako poslala poruku svim rivalima kakve su joj ambicije na Mundijalu.

Španija je u podmlađenom sastavu došla u Katar i mnogi ne vjeruju ekipi Luisa Enriquea. Međutim, Crvena furija danas je furiozno odigrala od prve do posljednje minute i tako pokazala da može mnogo toga i u Kataru.
Od prvog momenta susreta Španci su bili "jedini" tim na terenu. Već u petoj minuti Dani Olmo je mogao do gola, ali je šutirao pored stative.

Već u 11. minuti ispravio je stvari. Bivši igrač Dinama ovoga puta je pogodio nakon sjajne akcije i asistencije Pedrija.

Deset minuta kasnije Jordi Alba s lijeve strane proigrava Marca Asensija, a napadač Reala udarcem iz prve pogađa mrežu Keylora Navasa, svog nekadašnjeg saigrača.

Nakon pola sata igre, dosuđen je penal za Špance, a siguran realizator bio je Ferran Torres. To je bio konačan rezultat prvog dijela.

Španija je i u nastavku pokazala snagu, iako je pobjeda već bila osigurana. Pokušao je Asensio na startu drugog dijela, ali je šutirao preko gola u prvom napadu poslije odmora.

Igrao se 54. minut kada su Španci već priredili potop svog rivala. Torres se "šunjao" po kaznenom prostoru rivala s loptom, čak tri puta mu je ona bježala, ali je niko od odbrambenih igrača Kostarike nije uspio izbaciti i matirao je nemoćnog Navasa.

U nastavku je pokušavao rezervista Alvaro Morata, ali nije imao sreće da u dva navrata postigne pogodak.

U 75. minuti mladi nogometaš Barcelone Gavi postiže pogodak za 5:0 i tako postaje najmlađi strijelac u historiji Španije na svjetskim prvenstvima.

Ni tu Furija nije stala. Naprotiv, postigla je pogodak u 90. minuti preko Carlosa Solera.

U nadoknadi smo vidjeli i sedmi gol Španaca. Konačno, iz treće šanse nakon što je ušao u igru, pogađa Alvaro Morata za nevjerovatan trijumf kojim je Španija iskazala najveće ambicije.

Zanimljiv susret imat ćemo u narednom kolu. Španija će poslije pobjede od 7:0 igrati protiv Njemačke veliki derbi, a Nijemci u ovaj duel ulaze nakon šokantnog poraza od Japana. S druge strane, Kostarikanci će željeti protiv Japana da prikažu bolju svoju stranu.

Rezultat i strijelci:

Španija - Kostarika 7:0 (Olmo 11', Asensio 21', Torres 31', 54', Gavi 74', Soler 90', Morata 90+2')