NEVJEROVATNE INFORMACIJE United bi mogao dobiti novog vlasnika za 7 milijardi dolara i novi stadion

24. 11. 2022 - 12:14 | Drugi pišu

Porodica Glazer odlučila je prodati Manchester United nakon što je bio u njenom vlasništvu 17 godina. Klub je službeno objavio da Glazeri "istražuju poslovne mogućnosti" te da su spremni razgovarati s potencijalnim investitorima. Daily Mirror je objavio da je jako zainteresiran tehnološki gigant Apple.

Jedna od najbogatijih tvrtki na svijetu, koja ima godišnje prihode od 400 milijardi dolara, nije do sad direktno investirala u sport. Izvršni direktor Tim Cook navodno je u pregovorima s finansijskim institucijama koje bi trebale nadgledati i odraditi ovaj posao iako službenih potvrda o tome još nema.

Apple je navodno spreman platiti United sedam milijardi dolara i onda investirati u klub. Daily Star piše da je američka firma spremna potpuno modernizirati United te izgraditi novi stadion. Cook želi implementirati tehnološke inovacije kako bi od Uniteda napravio najuspješniji svjetski klub za kojeg su Glazeri u početku tražili 8.5 milijardi dolara.

No, činjenica da klub ne može ništa osvojiti i da igra u Europa ligi srušila mu je cijenu pa je ona spuštena na sedam milijardi dolara. Porodica Glazer je godinama na udaru Unitedovih navijača koji traže njihov odlazak. Navijači su organizovali proteste na Old Traffordu i oko njega. Žalili su se na manjak komunikacije kluba s navijačima i niz loših poslovnih i sportskih poteza.


Index.hr