Remi Urugvaja i Južne Koreje u zanimljivom meču

24. 11. 2022 - 15:57 | Drugi pišu >> Fudbal

Nogometaši Urugvaja i Južne Koreje podijeli su bodove na Education City stadionu u Al Rayyanu u okviru prvog kola grupne faze Svjetskog prvenstva odigravši neriješeno utakmicu bez pogodaka.

Od početka susreta gledali smo tvrdu utakmicu uglavnom između dva šesnaesterca, a prvu veliku propustili su Korejanci kada je Hwang u 34. minuti promašio cijeli gol iz dobre situacije.
Dvije minute prije odlaska na odmor u vodstvo je mogao i Urugvaj, ali je stativa spasila Korejance. Prvo poluvrijeme je tako okončano bez pogodaka.

Drugo poluvrijeme je bilo još siromašnije pa smo uzbuđenje vidjeli tek devet minuta prije kraja susreta kada je Ninez dobro šutirao, ali je lopta otišla za malo pored gola. Kasnije je i Valverde pogodio novu stativu. Vrijedi istaći da su obje odbrane svoj posao odradile besprijekorno pa je utakmica završena početnim rezultatom.

Druga utakmica grupe H između Portugala i Gane igra se danas u 17:00 sati. U drugom kolu Urugvaj se sastaje s Portugalom, dok će Južna Koreja odmjeriti snage s Ganom.