Bilo je svakakvih pokušaja, ali ovaj je iznenađujući: Evo šta je on odlučio da nosi na kopačkama

25. 11. 2022 - 15:20 | Tenis

Ruske reprezentacije zbog sankcija uslijed napada na Ukrajinu nema na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali ondje se ipak našla jedna ruska zastava, makar u vrlom sitnom obliku - na stopalima kamerunskog reprezentativca Gaela Ondoue. On je u porazu od Švicarske 1:0 igrao u crvenim kopačkama na kojima su otisnute kamerunska i ruska zastava.

Ondoua je rođen u Kamerunu, ali odrastao je u Rusiji, gdje mu je otac radio u kamerunskom veleposlanstvu. Nogometom se počeo baviti u školi Lokomotiva iz Moskve, kasnije je bio član CSKA i Anžija, a od prošle godine igra u drugoj Bundesligi za Hannover. Svojedobno je odbio poziv kamerunskog selektora jer se nadao da će ga pozvati Rusija.

Ipak, ove je godine popustio i debitovao za Kamerun u martu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a nastup u porazu od Švicarske na startu Mundijala bio mu je peti za reprezentaciju.

"Zašto bih se bojao izaći na teren u kopačkama s ruskom zastavom? Rusija je moj dom, ondje sam odrastao i ondje živim. Nakon karijere živjet ću ondje. Ne bojim se ničega. Osjećam se kao slobodan čovjek. Kamerun i Rusija su moj dom i to se nikad neće promijeniti", rekao je za ruski Championat.com Ondoua, jedini igrač s ruskim pasošem na ovom SP-u.

Sliku pogledajte OVDJE.


Index.hr