FIFA istražuje Senegal zbog kršenja pravila na Svjetskom prvenstvu

30. 11. 2022 - 15:21 | Drugi pišu >> Fudbal

Senegal je pod istragom zbog kršenja FIFA-inih pravila o konferencijama za medije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Podsjetimo, Senegalci su se pobjedom nad Ekvadorom (2:1) s drugog mjesta skupine A plasirali u osminu finala, gdje će igrati protiv Engleske. Senegalski savez je pod istragom zbog nepoštivanja propisa prije utakmice s Ekvadorom.

Mirror piše kako svaka reprezentacija jedan dan prije svoje utakmice mora održati konferenciju za medije u jednoj od dvije sobe za novinare u glavnom medijskom centru Svjetskog prvenstva u Kataru. Na presici moraju biti izbornik te jedan igrač iz momčadi. No, senegalski izbornik Aliou Cisse sam je došao pred novinare uoči utakmice s Ekvadorom.

"Disciplinsko povjerenstvo FIFA-e pokrenulo je postupak protiv senegalskog nogometnog saveza zbog mogućeg kršenja članka 44. Pravilnika za FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru, članka 2.7.2. Pravilnika o medijima i marketingu i članka 8.5.3. Priručnika za tim.

"Potencijalna kršenja odnose se na obaveznu konferenciju za novinare koja se održala 28. studenog uoči utakmice Ekvadora i Senegala", piše u priopćenju FIFA-e koje je objavio britanski Mirror.

Njemačka kažnjena zbog istog propusta
Uz izbornika je na konferenciji za medije uoči prve utakmice s Nizozemskom bio igrač Krepin Diatta, dok je utakmicu s Katarom najavio kapetan Kalidou Koulibaly. Mirror piše kako će Senegal vjerojatno biti novčano kažnjen, što se dogodilo i s Njemačkom zbog istog propusta prije utakmice sa Španjolskom (1:1). Nijemci su, stoga, morali platiti više od deset tisuća eura.

Njemački izbornik Hansi Flick tada je rekao kako želi da se njegovi igrači odmore. Nije želio igrače podvrgnuti trosatnom povratnom putu do katarskog nacionalnog kongresnog centra jer je Njemačka smještena na sjeveru zemlje za razliku od gotovo svih drugih reprezentacija.

(Index.hr)