SERIE A

POTPUNO RASULO U TORINU: Max Allegri ponudio ostavku

30. 11. 2022 - 23:35 | Drugi pišu >> Fudbal

Kompletno rukovodstvo Juventusa, na čelu sa Andrea Agnellijem i Pavelom Nedvedom, podnijelo je ostavke nakon što su procurile informacije o kršenju finansijskog fair-playa i lažiranju informacija koje se tiču plata i kompletnog poslovanja.

Povodom situacije u torinskom klubu, oglasila se i La Liga, tražeći sanckije za Juventus koje mogu da rezultiraju izbacivanjem ove ekipe iz Evrope, a danas iz Italije stižu informacije da je nakon odlaska Uprave, ostavku ponudio i Massimiliano Allegri. 

Prema navodima italijanskih medija, Allegri je spreman da napusti klub, ali je ostavku odbio John Elkann, koji je izvršni direktor kompanije, u čijem je većinskom vlasništvu torinski klub, sa željom da ovaj stručnjak ostane na klupi i sezonu završi s jednim osvojenim trofejom.

Ostavku je, zajedno sa Allegrijem, ponudio i sportski direktor Federico Cherubini, a nakon što je ona odbijena, ovaj dvojac je, kako se navodi, pojedinačno zvao igrače Juventusa kako bi im pojasnili situaciju u kojoj se klub našao.

Igrači Juventusa su šokirani i posljednjim dešavanjima u klubu i nestrpljivo čekaju rasplet situacije, a kako će se sve na kraju završiti, ostaje nam da vidimo.